Harry Baggen
Over dit artikel

Portable MP3-spelers

Compacter met nieuwe chips

Portable MP3-spelers
Het MP3-formaat heeft de afgelopen jaren in de muziekwereld een vaste plaats veroverd. Inmiddels zijn er veel modellen MP3-spelers te koop, zowel stand-alone als portable, met CD-loopwerk, harddisk of flash-geheugen. Maar het blijft natuurlijk leuker om zoiets zelf te bouwen.
Het MP3-formaat heeft voor een ware revolutie in de muziekwereld gezorgd. Dankzij de grote compressiefactor werd het mogelijk om muziekbestanden snel en eenvoudig via het Internet te verspreiden. Maar ook voor onderweg of in huis biedt het gebruik van MP3 zo zijn voordelen. Op een CD kunnen uren muziek worden geperst, terwijl de MP3-apparaten met ingebouwde harddisk ruimte bieden voor een complete muziekcollectie.
Dit is al de derde keer dat we een Elektronica-online-uitgave wijden aan dit onderwerp, maar het is nog steeds bijzonder populair. Dankzij de komst van nieuwe MP3-decoder-IC's zoals de populaire VS1001 van de Finse fabrikant VLSI Solution [1] is het ontwerpen van een eigen speler een stuk aantrekkelijker geworden.
Bij de MP3-zelfbouwspelers hebben steeds meer ontwerpers zich gewaagd aan een stand-alone schakeling die is uitgerust met een CompactFlash-geheugen of een 2,5"-harddisk.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...