Elektor Team
Over dit artikel

XA-ontwikkelbord

met PC/104-interface voor 16-bits XA-microprocessoren!

XA-ontwikkelbord
De XA-serie microprocessoren van Philips Semiconductors is vanaf 1995 op de markt. Bij deze processoren, die aanvankelijk werden gepresenteerd als 16-bits versies van de beroemde 80C32, gaat het echter om meer dan een gewone opvolger. Ze hebben heel wat meer in hun mars dan hun 8-bits neefjes.
In het begin bestond de XA (eXtended Architecture) microcontrollerfamilie uit welgeteld één lid, de XA-G3 (1996) die over 32 Kbyte intern geheugen beschikte. Op veler verzoek werden in 1997 goedkopere modellen met minder geheugen op de markt gebracht, de XA-G1 (8 Kbyte) en de XA-G2 (16 Kbyte). De G in de type-aanduiding wijst op de generieke uitvoering (met dezelfde penbezetting als de 80C32).
In 1997 werd ook de XA-S3 (de 'Superchip' volgens Philips…) op de markt gezet, met veel periferie aan boord (zie tabel 1). In die tijd werd er gepraat over de XA-SCC, die zich onderscheidde van zijn broers en zussen door de niet-gemultiplexte adres-/databus, en over de XA-D3 met een DeviceNet interface (DeviceNet is een op CAN gebaseerde industriële bus).
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...