Over dit artikel

Neurale netwerken in de praktijk, deel 4

Toepassingen en grote netwerken

Neurale netwerken in de praktijk, deel 4
In dit laatste deel van de serie zullen we een aantal toepassingen bespreken en we gaan in op enkele vraagstukken waar onderzoekers in de neurale netwerken op dit moment mee worstelen.
We hebben ons in deze serie vooral bezig gehouden met het herkennen van patronen in beelden. Dat was niet alleen omdat beeldherkenning een van de meest voorkomende toepassingen van neurale netwerken is, maar ook omdat dit soort toepassingen goed aanschouwelijk gemaakt kan worden. We kunnen de te herkennen beelden zelf zien.
Maar, zoals al in deel 1 vermeld werd, hebben neurale netwerken veel meer mogelijkheden. Als het netwerk uit minimaal drie lagen bestaat, kan het gebruikt worden als een logische schakeling die elke denkbare waarheidstabel kan realiseren (figuur 1).
Als we gebruik maken van neuronen die met de Sigmoid-functie werken, dan werkt het netwerk niet als een gewone, binaire, logische schakeling, maar hebben we in feite te maken met een toepassing van 'Fuzzy logic'. De uitgangen worden geen '0' of '1', maar kunnen alle waarden daartussen aannemen en zijn dus analoog.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...