Harry Baggen
Over dit artikel

DVD's kopiëren

Met meer of minder moeite

DVD's kopiëren
DVD-branders beginnen steeds meer aan populariteit te winnen en zelfs supermarkt-computers worden tegenwoordig al standaard met een DVD-writer uitgerust. Veel gebruikers van zo'n brander zullen het apparaat voornamelijk gebruiken voor het kopiëren van schijven, net zoals dat eerst met de CD-brander gebeurde. Alleen is het toepassingsgebied nu grotendeels verschoven van audio-CD's naar video-DVD's.
Het kopiëren van een plaat, CD of video is in de meeste Europese landen nog steeds toegestaan, ook onder de strengere EU-auteursrecht-richtlijnen die sinds kort in de meeste Europese landen gelden. Maar dan betreft het uitsluitend een kopie die je zelf maakt voor eigen gebruik! Het is dus niet de bedoeling om voor de hele familie en kennissenkring maar wat kopieën te gaan produceren!
Na een aantal ervaringen die we zelf hebben opgedaan met DVD-branders vragen we ons af of het wel echt de moeite waard is van bestaande DVD's een kopie te gaan maken. Het is geen eenvoudige klus en behalve de kosten van een DVDR (3...4 Euro) is een krachtige computer nodig die uren rekenwerk nodig heeft om alle videodata te bewerken. En dan is het resultaat toch niet meer zo goed van kwaliteit als het origineel...
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...