Over dit artikel

MSC1210-experimenteerbord, deel 1

Nauwkweurig meetapparaat en ontwikkelplatform

MSC1210-experimenteerbord, deel 1
In dit artikel presenteren we een microcontroller-bord met de MSC1210 van Texas Instruments. Als eerst applicatie wordt bovendien een compact en zeer nauwkeurig meetapparaat met dit bord beschreven. Dankzij de ultramoderne microcontroller kan deze schakeling voor vrijwel alle denkbare metingen geprogrammeerd worden.Er bestaan veel 8051-compatibele CPU-chips met analoge I/O-interfaces. Ook in de nieuwe MSC-familie van Texas Instruments (TI) wordt gebruik gemaakt van een 8051-kern.De MCS1210 is een chip die bijzonder geschikt is voor toepassing op het hier voorgestelde bord. Het gaat hier om een klein controller-bordje dat op de achterkant van een LCD-module gemonteerd kan worden. Daarmee kan een zeer nauwkeurig, digitaal meetinstrument worden opgebouwd met een display van maar liefst 51/2 digits en acht analoge ingangen. De auteur heeft dit bord dan ook al de bijnaam 'Elektuur-meter' gegeven. Op het printje bevinden zich naast de controller slechts enkele SMD-componenten.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...