Elektor Team
Over dit artikel

Quad bridge car-amp

Quad bridge car-amp
Wie meer audiovermogen uit een gegeven voedingsspanning (zoals de accu-spanning in de auto) wil halen en niet op geschakelde voedingen of klassse-H versterkers wil overstappen, blijft eigenlijk nog steeds aangewezen op de oude vertrouwde brugversterker. Geïntegreerde versies daarvan zijn al jaren in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Er verschijnen ook regelmatig nieuwe typen, zoals de hier toegepaste TDA7375A van ST, die het voordeel biedt dat er nauwelijks externe componenten nodig zijn. Het IC is een pen-compatibele opvolger van de TDA7374A die in bijgaande schakeling overigens eveneens gebruikt mag worden.Omdat tegenwoordig veel mensen al surround-versterkers gewend zijn en vaak ook in een auto meer dan twee luidsprekers gemonteerd worden, is vier kanalen voor een module toch wel het minimum; vandaar dat hier twee IC’s op een print ondergebracht zijn. De ingangsmassa’s enerzijds en de power-massa’s anderzijds zijn voor beide IC’s gemeenschappelijk.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R2,R4,R5 = 100
R3,R6 = 10 k
R7 = 0,1/5 W
P1...P4 = 10 k instel
Condensatoren:
C1,C3,C7,C9 = 15 n
C2,C4,C8,C10 = 470 n
C5,C11 = 10 µ/63 V radiaal
C6,C12 = 47 µ/25 V radiaal
C13 = 100 n
C14,C15 = 2200 µ/25 V radiaal, diameter 16 mm max.
Halfgeleiders:
IC1,IC2 = TDA7375A ST
Diversen:
F1 = 8 A/T + printzekeringhouder
2 x autosteker male verticaal, soldeerversie (2-pens-uitvoering)
Reacties worden ingeladen...