Harry Baggen
Over dit artikel

Connectorgegevens

Connector- en kabelaansluitingen

Connectorgegevens
Communicatie is in onze huidige samenleving erg belangrijk. En dan bedoelen we niet alleen communicatie tussen mensen, maar ook tussen elektrische en elektronische apparatuur. De meeste signaaluitwisseling vindt plaats via kabels en connectoren, maar er zijn inmiddels zoveel verschillende connectoren en standaarden dat het moeilijk is om hier een goed overzicht van bij te houden.
De aansluitgegevens van connectoren zijn onmisbaar als je zelf een verbindingskabel wilt maken of een schakeling wilt ontwerpen die aan een andere schakeling of apparaat gekoppeld moet worden. Dan is het niet alleen belangrijk welke signalen op welke pennen van een connector staan, maar ook de eigenschappen van de verschillende signalen spelen een belangrijke rol: Gaat het om een analoog of digitaal signaal, wat zijn de digitale spanningsniveaus of wat is de analoge signaalgrootte?
Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten connectoren en standaarden zijn, kan het wel eens een probleem zijn om de juiste gegevens te vinden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...