Over dit artikel

CompactFlash-interface

Voor MCS-BASIC52-systeem

CompactFlash-kaarten worden in snel tempo goedkoper. Dat heeft auteur dezes ook ontdekt en daarom heeft hij zelf een parallelle PC-interface gemaakt waarmee data of programma's vanuit MCS-BASIC op zo'n handig solid-state-geheugen kunnen worden geschreven.
Omdat vrijwel alle digitale camera's gebruik maken van een Compact-Flash-kaart als opslagmedium en digitale camera's op het moment aan een indrukwekkende opmars bezig zijn, worden deze mini-geheugenkaartjes steeds populairder. De geheugencapaciteit wordt voortdurend verder uitgebreid en de prijs krijgt een alsmaar vriendelijker aanzien. Dat maakt dat ze ook voor PC-gebruikers aantrekkelijker worden, reden waarom we er in de Elektuuruitgave van april 2002 al aandacht aan hebben besteed in de vorm van een adapterkaart.
Mede naar aanleiding daarvan heeft de inzender van deze bijdrage een interface ontworpen voor aansluiting op de adresbus. databus en controlbus van de PC, die in combinatie met wat simpele software opslag van BASIC52-programma's op de CompactFlash-kaart mogelijk maakt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...