Over dit artikel

MSC1210-experimenteerbord, deel 3

Flash voor iedere toepassing

MSC1210-experimenteerbord, deel 3
Om alle mogelijkheden van de MSC121x-familie uit te buiten is eigenlijk een uitgebreide studie van alle datasheets nodig. Dat geldt gelukkig niet voor de lezers van Elektuur! In dit artikel staat alles wat nodig is om het interne, tot 32 kB grote flash-geheugen van de MSC121x te kunnen gebruiken.In eerste instantie lijkt de geheugenarchitectuur van de MSC121x hetzelfde als bij een normale 8051: maximaal 64 KB code (programma) en maximaal 64 KB data (RAM). In deze zogenaamde Harvard-architectuur zijn de geheugenbereiken voor code en data gescheiden. Als we wat beter kijken, blijkt dat er bij de MSC121x diverse overlapmogelijkheden zijn. Zo kan – ook al is het in de praktijk maar zelden nodig - het interne 1 K grote RAM zowel in het programma- als ook in het datageheugen ‘gemapt’ worden. We zullen laten zien hoe het flash-geheugen exact naar wens ingedeeld kan worden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...