Over dit artikel

MSC1210-experimenteerbord, deel 5

RS485-netwerken in de praktijk

MSC1210-experimenteerbord, deel 5
In de vorige artikelen over het MSC-bord en de controller zijn al vele toepassingsaspecten de revue gepasseerd. Van de uitstekende mogelijkheden dit bord toe te passen als ontwikkelplatform, tot het inzetten als precisiesensor met netwerkmogelijkheden. In dit artikel valt alles in elkaar: De tot nu toe besproken delen komen bij elkaar in een netwerk.De hier voorgestelde software kan prima als basis dienen voor zelf geschreven toepassingen. Ondanks het gebruik van 'printf()' en floating-point-operaties is voor de code die hier beschreven wordt slechts ongeveer 5 KB nodig (ter info: de gratis evaluatie-versie van de gebruikte compiler uC/51 produceert tot 8 KB code!).In figuur 1 is een netwerkje van MSC1210-borden en een RS232/RS485-converter weergegeven. De lengte van de leidingen mag 1000 meter bedragen, waarbij de twee MSC-apparaten aan het ene en de RS232/RS485-converter zich aan het andere einde bevinden. De converter zorgt ook voor de voeding van het netwerk.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...