Over dit artikel

Databussen

in elektronische schakelingen

Databussen
In dit artikel gaan we in op de principiële verschillen tussen bussystemen in elektronische schakelingen en we bekijken de voor- en nadelen van de verschillende bussystemen. Tot slot worden enkele seriële bussen vergeleken met betrekking tot hun geschiktheid voor bepaalde toepassingen.
Bij het woord bus denkt men onwillekeurig aan een vervoermiddel waarmee mensen van de ene naar de andere plaats worden gebracht. Weliswaar gaat het in dit artikel niet over autobussen, maar toch is deze gedachte niet ver bezijden de waarheid, want zowel met een autobus als met een databus wordt iets vervoerd. Bij de autobus zijn het mensen, bij de databus gaat het om, zoals de naam al zegt, data ofwel informatie.
In de praktijk moet een databus waarmee efficiënt dataverkeer van en naar de periferie mogelijk is, een zo breed mogelijk toepassingsbereik voor andere systemen (apparaten en combinaties daarvan) hebben. Ook kan het van voordeel zijn als er een groot scala aan componenten is, die zijn voorbereid voor het desbetreffende busbedrijf.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...