Over dit artikel

Stralend Valentijnshart

Rood is de kleur van de LED's

Stralend Valentijnshart
Het miniproject is dit keer in meerdere opzichten iets bijzonders. Hoewel de schakeling uiterst eenvoudig is, zijn toch voldoende motieven gevonden voor publicatie.
Als eerste bijzonderheid kunnen we vermelden dat Valentijnsdag niet is bedacht door bloemisten, om gelijk maar een wijd verbreid vooroordeel uit de weg te ruimen. Valentijnsdag is namelijk de dag van de heilige Valentinus van Rome, een priester (en volgens sommige bronnen ook bisschop) die op 14 februari van het jaar 269 in opdracht van keizer Claudius Goticus werd onthoofd. Het literaire bewijs voor het vieren van Valentijnsdag als dag van de geliefden is ook in de 14e eeuw bij Shakespeare te vinden.
De tweede bijzonderheid is de leeftijd van de inzender van dit project, die overigens geen Valentijn maar Florian heet. Hij is slechts 14 jaar oud en daarmee waarschijnlijk een van de jongste Elektuur-auteurs.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
R1 = 180
D1...D15 = low-current LED, rood, 3 mm
S1 = drie-polige haakse header met jumper
(of miniatuur schuifschakelaar)
2 Knoopcellen CR2032 met batterijhouder
(bijv. SMD-knoopcel-houder voor twee knoopcellen, Farnell-nr. 302 - 9785)
Reacties worden ingeladen...