Burkhard Kainka
Over dit artikel

DREAM-team

Software voor de DRM-ontvanger

DREAM-team
Tot op heden zijn voor de ontvangst van de digitale midden- en kortegolf nog steeds geen betaalbare ontvangers te koop. Voor geïnteresseerden is inmiddels wel software verkrijgbaar waarmee het DRM-signaal kan worden gedecodeerd. De twee hiervoor aangeboden programma's verschillen onderling iets in benadering en mogelijkheden, maar vooral het verschil in prijs is opmerkelijk.
Wie met een omgebouwde wereldontvanger of met de DRM-ontvanger van Elektuur op jacht gaat naar radiostations, heeft een software-decoder voor de PC nodig. Dit decoder-programma ontvangt het te verwerken signaal via de geluidskaart, decodeert het signaal en stuurt vervolgens het verkregen audiosignaal weer via de geluidskaart naar buiten. Op dit moment zijn voor dat doel twee programma's beschikbaar: Het door het Fraunhofer IIS ontwikkelde 'DRM Software Radio' en het open-source-project 'DREAM' van Volker Fischer en Alexander Kurpiers, beide van het Institut für Kommunikationstechnologie van de universiteit van Darmstadt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...