Over dit artikel

Software? Dat doen we zelf!

Drie voorbeelden uitgelegd

Software? Dat doen we zelf!
Elders in deze Elektuur is een stappenmotorsturing beschreven. De demonstratiesoftware bij die schakeling is het uitgangspunt voor dit artikel. We leggen uit hoe die programmatuur tot stand is gekomen. Het blijkt dat er meerdere wegen naar Rome leiden...
Met opzet is de software bij de stappenmotorsturing elders in deze Elektuur zo eenvoudig mogelijk gehouden. Daardoor is de werking beter te begrijpen en kunt u gemakkelijker eigen variaties op dit thema schrijven. Er is zowel een voorbeeld in assembler als in C. Deze twee voorbeelden zijn bedoeld om gebruikt te worden met het 89S8252 flash-board (Elektuur december 2001). Het derde voorbeeld in Visual Basic werkt met de PC. Dus ook zonder extra hardware kunt u zo de benodigde signalen opwekken.
Assembler
We lichten hier eerst het assembler-programma toe, dat is het bestand waarvan de naam op .asm eindigt. De ontwerper van de stappenmotorsturing heeft het programma ontwikkeld met het pakket Proview32, waarbij ook een assembler wordt meegeleverd.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...