Over dit artikel

Actief met ActiveX

ActiveX-component voor de analoge USB-omzetter

Actief met ActiveX
De in november 2003 beschreven analoge USB-omzetter is een handige schakeling voor eenvoudige meet- en testdoeleinden. Met de hier voorgestelde Active-X-component kan iedereen zelf vanuit een hogere programmeertaal deze schakeling aansturen.
Veel Elektuur-lezers gingen meteen aan de slag met deze eenvoudige schakeling die het mogelijk maakt om analoge spanningen eenvoudig te meten en tevens digitale schakelsignalen te produceren via USB. Helaas waren de mogelijkheden van het Windows-programma bij deze schakeling nogal beperkt en ging er ook wel eens wat mis. De auteur werd van alle kanten bestookt met vragen over het programma. Dat leidde er toe dat hij een hulpmiddel ontwikkelde waarmee iedere gebruiker van de analoge USB-omzetter zijn eigen programma kan schrijven voor de aansturing van een willekeurig randapparaat.
De hier voorgestelde ActiveX-component maakt het mogelijk analoge waarden in te lezen en de digitale uitgangen te schakelen.
Deze vorm van besturing maakt het mogelijk om de schakeling te programmeren vanuit elke hogere programmeertaal, zoals Delphi, Visual Basic of C++ van Borland.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...