Ton Giesberts
Over dit artikel

ClariTy eindversterker, deel 1

2x300W Klasse-T versterker

ClariTy eindversterker, deel 1
Deze topversterker bewijst dat grote vermogens niet perse hoeven te betekenen dat het ontwerp groot en zwaar wordt. Heel efficiënt, dus compact en niettemin met specificaties die menig conventioneel ontwerp moeiteloos overtreffen.
Als u nu denkt dat de opgebouwde versterker zo licht als een veertje is, moeten we het misschien wat nuanceren. Kijk, 2 x 300 W écht vermogen betekent natuurlijk wel dat er een behoorlijke voeding nodig is. Maar dat is dan ook het enige dat verglijkbaar is met andere versterkers: door slim gebruik te maken van pulsbreedte-modulatie werkt deze versterker zo efficiënt, dat de koelplaat en dus ook de kast zeer bescheiden van afmetingen kunnen blijven. Bovendien is deze versterker niet zomaar een ‘pulsbreedte’-versterker. Dit ontwerp rond de Class-T digital audio driver TA3020 van Tripath heeft uitstekende specificaties en kan zich prima meten met versterkers uit het hogere segment. Voor meer informatie over pulsbreedtemodulatie bij audio-eindtrappen verwijzen we naar het artikel ‘Klasse…’ in deze uitgave.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...