Over dit artikel

Luxe auto-binnenverlichting

Luxe auto-binnenverlichting
Deze schakeling valt in de categorie ‘car-modding’. Analoog aan het zo populaire case-modding in de computerwereld, bestaat dit fenomeen ook onder een steeds grotere groep autobezitters. Het verfraaien varieert van het monteren van verstralers tot het inbouwen van complete car-cinema-systemen. De schakeling waar het hier om gaat, is wat bescheidener van opzet, maar zeker niet minder de moeite waard. Het gaat om een ‘nabrander’ voor de binnenverlichting. Op zich een optie die tegenwoordig haast standaard is bij de meeste modellen, maar een nabrander met automatische dimmer is meestal alleen te vinden bij modellen uit de duurdere klassen. Dus nu ook voor de tweedehandsjes en de middenklassers: een schakeling waardoor de binnenverlichting nog even blijft branden na het dichtslaan van het portier en na een tijdje langzaam dooft.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R2,R6 = 120 k
R3,R4 = 100 k
R5 = 470
R7 = 100
R8 = 220
Condensatoren:
C1 = 10 n
C2 = 100 µ/25V
C3 = 10 µ/25V
Halfgeleiders:
T1 = BUZ10
IC1 = TLC272CP
Reacties worden ingeladen...