Over dit artikel

Universeel netfilter

-

Universeel netfilter
Netfilters zijn er genoeg, met en zonder euro-entree, met en zonder schakelaar enz. Dit filter is in ieder geval universeler wat maximale stroom betreft. De bouwvorm van de toegepaste spoel kan namelijk voor diverse stromen hetzelfde blijven. Afhankelijk van de gewenste specificaties kan een bepaald type spoel (door de fabrikant ‘Current-Compensated Ring Core Double Chokes’ genaamd) gekozen worden. In de tabel staat een geschikte serie van Epcos. We hebben bij het ontwerpen van de print overigens gekozen voor de kleinste uitvoering waarbij de meeste keuze is.
Er zijn ook verticale uitvoeringen, maar let op! Deze lijken pencompatibel, maar zijn anders aangesloten. In deze print maken ze keihard kortsluiting!
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1,R2 = 470 k
Condensatoren:
C1,C2 = 10 n/275 VAC X2, steek 10/15 mm
C3,C4 = 100 n/275 VAC X2, steek 15 mm
Spoelen:
L1 = B82721-A2401-N20 Epcos (Farnell 976-477)
Diversen:
K1 = 3-polige printkroonsteen, steek 7,5 mm
K2 = 2-polige printkroonsteen, steek 7,5 mm
Reacties worden ingeladen...