Harry Baggen
Over dit artikel

USB flash-drive

Ideaal geheugenmedium

USB flash-drive
De USB flash-drive is in korte tijd uitgegroeid tot een bijzonder populair draagbaar geheugenmedium: klein, robuust, grote capaciteit, geen bewegende delen en zonder batterij. Nu Elektuur zo'n USB-drive als premium voor nieuwe abonnees aanbiedt, wordt het zeker tijd om eens uit te leggen hoe zo'n USB-stick werkt.
Handig, zo'n USB flash-drive. Hij past zo in je broekzak, er hoeven geen batterijen in en er kunnen heel veel computerdata op. Dit geheugenmedium bestaat pas een paar jaar, maar is inmiddels razend populair.
Wat zit er eigenlijk in zo'n flash-drive en hoe werkt zo'n ding? Aan de hand van ons premium voor nieuwe (1,5 jaars) Elektuur-abonnees laten we dat hier zien. Deze beschrijving geldt natuurlijk ook voor andere merken en typen.
De foto laat al zien dat er maar weinig in zo'n flash-drive zit. De belangrijkste componenten zijn het flash-geheugen (de grote zwarte plak aan de bovenkant) en de controller (bij dit type aan de onderkant). Verder zitten er nog wat kleinere SMD's op, een kristal en een indicatie-LED die aangeeft wanneer er data-access plaatsvindt. Aan de zijkant zit nog een schuifschakelaartje voor de schrijfbeveiliging.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...