Over dit artikel

Embedded host controller

voor USB-opslagmedia

Embedded host controller
De Universal Serial Bus (USB) was tot voor kort alleen voor de PC geschikt en niet voor embedded-systems. Dit verandert met de nieuwe embedded host controllers van de firma Cypress.
Een embedded-system bestaat uit een architectuur van hard- en firmware, die zelfstandig draait of deel uitmaakt van een groter geheel. Zo'n systeem werkt meestal met een besturingssysteem zoals Windows CE, VxWorks of een zelf ontwikkelde oplossing. Elk apparaat met een ingebouwde processor is een potentiële embedded-USB-host, waarop een willekeurig USB-apparaat aangesloten kan worden. Op deze manier kan de geheugencapaciteit van een applicatie eenvoudig worden aangepast. Een goed voorbeeld is de inmiddels bekende MP-3-speler met ingebouwde USB-host, waarmee op een eenvoudige manier de MP-3-bestanden vanaf een USB-flash-drive gelezen en afgespeeld kunnen worden. Een ander voorbeeld is het downloaden van firmware- of programma-updates van systemen zonder netwerkaansluiting.
Wil men een embedded-system uitbreiden, dan is vaak een laptop of ander draagbaar computersysteem met een seriële kabelverbinding nodig. Er is dus nog steeds een extra PC met bijbehorende kabels nodig.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...