Over dit artikel

Bluetooth afstandsbediening

Met een PDA of mobiele telefoon

Bluetooth afstandsbediening
Bluetooth is een groot commercieel succes, maar tot dusver konden hobbyisten en elektronici niet gemakkelijk aan kant en klare modulen komen voor toepassing in eigen schakelingen. De reden hiervoor is dat fabrikanten hun producten als een black box beschouwen en alleen maar geïnteresseerd zijn in de productie van grote aantalen in het Verre Oosten. Dat het toch mogelijk is, laten we met dit artikel zien onder het motto: Bluetooth-modules voor iedereen! Een radiografische robot gaat dit helemaal waar maken.
Blader door een willekeurig elektronicablad – voor de professional of hobbyist – en je ziet een grote verscheidenheid aan single-board computers en microcontrollers. Voor veel toepassingen maakt zo'n board het ontwerpen van een schakeling veel eenvoudiger dan pakweg 5 of 10 jaar geleden. Monteer een paar extra onderdelen, maak een bedieningsfrontje, schrijf een programmaatje en klaar is Kees.
Het feit dat de processor op de print programmeerbaar is, maakt het allemaal zo veelzijdig en daardoor kan zo'n board voor veel taken worden ingezet.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 2k2
Condensatoren:
C1,C2 = 100 n
C3 = 47 µ/40 V radiaal
C4 = 1 µ/25 V radiaal
Halfgeleiders:
D1 = low-current-LED, rood
IC1 = Basic Stamp (Parallax BS2, BS2sx, BS2e of BS2p)
IC2 = LM2940T-5.0
Diversen:
K1 = 2-polige printkroonsteen, steek 5 mm
K2 = 9-pens sub-D-connector (female), haaks, voor printmontage
K7,K8 = 17-pens SIL-connector (header of socket)
K9 = 10-pens SIL-socket
S1 = drukknop met maakcontact, bijv. D6R
Reacties worden ingeladen...