Over dit artikel

Wachten op de bus

Domotica: laatste halte nog niet bereikt

Wachten op de bus
Niemand kijkt er nog van op dat we de TV en stereo vanuit onze luie stoel kunnen bedienen. Automatisering in huis kan echter nog veel verder gaan. Steeds meer fabrikanten springen hier dan ook op in, maar van een echte doorbraak is voorlopig nog geen sprake.
Er zijn inmiddels verschillende systemen op de markt om allerlei zaken in huis te automatiseren en aan elkaar te knopen, maar door de grote hoeveelheid aan standaarden en eigen ontwikkelingen van fabrikanten bieden die geen echt goed uitgangspunt om uw hele huis te veranderen in een 'huis van de toekomst'.
In een eerdere uitgave schreven wij dat het automatiseren geremd wordt door de (on)mogelijkheden die de installatietechniek biedt (‘Waar blijft het intelligente huis?’, Elektuur februari 2001). Het ontwikkelen van een geschikt systeem neemt kennelijk zo veel tijd in beslag, dat fabrikanten telkens achter de feiten aan lopen.
Een van de belangrijkste problemen is namelijk dat de feitelijke uitwisseling van de gegevens tussen verschillende applicaties vaak niet goed genoeg geregeld wordt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...