Over dit artikel

Dat werkt zo:

Touchscreen

Dat werkt zo:
Je ziet steeds vaker dat apparatuur die toch al met een beeldscherm is uitgerust, via hetzelfde scherm wordt bediend. Met touchscreen-technologie wordt het geheel namelijk niet alleen vriendelijker in het gebruik, maar valt er ook nog eens een hoop te besparen op allerlei knopjes en schakelaars. Hoe het eigenlijk werkt, leest u hier!
Natuurlijk is het feit dat conventionele bedienelementen met deze techniek overbodig worden, niet het enige voordeel. Zo zijn bijvoorbeeld wijzigingen in de interface – zoals het toevoegen van een extra knopje – slechts een kwestie van de software aanpassen. Waar voorheen in dat geval alle apparaten uit een serie terug moesten naar de werkplaats, kan nu in een oogwenk via een netwerkverbinding een compleet park machines ‘ge-update’ worden! Een ander niet onbelangrijk voordeel is verder dat toepassingen met touchscreens gemakkelijker geschikt te maken zijn voor gebruik onder extreme omstandigheden, zoals bijvoorbeeld klimaat-invloeden en vandalisme.
Verschillende opties
De meest voorkomende technieken om een beeldscherm met een aanraaksensor uit te rusten, zijn de capacitieve, resistieve, infrarood, oppervlaktegolf en geleide golf technologie.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...