Elektor Team
Over dit artikel

Ontwikkelen met ARM

Overzicht van ARM-processors

Ontwikkelen met ARM
In dit eerste van drie artikelen geven we een overzicht van de recente ontwikkelingen op het gebied van microcontrollers die zijn uitgerust met een 32-bits ARM-processorkern. We richten ons daarbij vooral op de typen die voor een redelijke prijs verkrijgbaar zijn en in een behuizing zitten waar je niet meteen een SMD-soldeerstation voor nodig hebt.
ARM staat voor Advanced RISC Machine. En RISC betekent Reduced Instruction Set Computer. De 32-bits ARM-architectuur bestaat al jaren en wordt vooral veel toegepast in producten waar een gering energieverbruik belangrijk is, zoals mobiele telefoons en PDA’s. Er bestaan verschillende versies van deze 32-bits processorkern, zoals de ARM7, ARM9, ARM10 en de onlangs aangekondigde ARM 11. Elk van deze versies biedt weer meer rekencapaciteit dan zijn voorgangers.
Vroeger bestonden er alleen ARM-microprocessors die extern data- en programmageheugen en periferie nodig hadden om tot een compleet systeem te komen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...