Harry Baggen
Over dit artikel

Audio-tweaks

Van demagnetiseren tot aflakken

Audio-tweaks
Echte audioliefhebbers is niets te gek wanneer het gaat om het verbeteren van de klankkwaliteiten van hun hifi- of surround-installatie. Men kan niet alleen veel geld uitgegeven aan kabels en andere accessoires, maar er zijn veel verder reikende mogelijkheden, zoals het modificeren van apparatuur en het bewerken van LP's en CD's.
Ondanks de grote berg aan goedkope audio-apparatuur die jaarlijks wordt verkocht, is er nog steeds een flinke groep liefhebbers van echte hifi-weergave, zowel in stereo als surround uitvoering. Vaak gaan de verstokte high-enders zelfs zeer bijzondere wegen om het uiterste uit hun spullen te halen, zodat er net nog een spoor meer detail dan voorheen uit de boxen komt. We hebben een aantal van zulke methodes verzameld, waarbij het aanbod varieert van zeer serieus tot twijfelachtig.
We beginnen maar meteen met iets uit de laatste categorie. Er zijn verschillende tips in omloop om CD's beter te laten klinken. Zo schijnt het te helpen als u de CD eerst enkele uren in de diepvries legt alvorens deze af te spelen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...