Thomas Scherer
Over dit artikel

Unix-in-a-box

Mac mini

Unix-in-a-box
Apple heeft de Mac verkleind naar broodtrommelformaat en toch alles erop en eraan gelaten. Dat biedt tot nu toe ongekende mogelijkheden die men met deze (in de letterlijke betekenis van het woord) microcomputer kan doen. Deze hardware-emulator voor Mac OS X is zo goedkoop dat zelfs verknochte PC-gebruikers zouden kunnen gaan twijfelen.
Wat er op het eerste gezicht uitziet als een bloemetjesonderzetter of een luxe warmhoudplaatje, ontpopt zich als een complete PC van 16,5x16,5x5 cm. Iets groter dus dan vijf op elkaar gestapelde CD-doosjes. Het gewicht bedraagt 1,3 kg. Mocht u er nu over denken om zo'n nieuwe Mac aan te schaffen als warmhoudplaatje, dan komt u bedrogen uit. Zelfs onder volle belasting blijft dit computertje heel koel. Bij standaard belasting is hij nauwelijks te horen en in de standby-mode is hij gewoon stil.
Wat zit erop?
Alles aansluitingen bevinden zich aan de achterkant (zie figuur 2). Een beetje onhandig is de plaats van de aan/uit-schakelaar: ook aan de achterkant. Boven de connectoren bevindt zich de luchtuitlaat van de koelventilator.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...