Over dit artikel

Rekenkracht op maat

De zoektocht naar de juiste microcontroller

Rekenkracht op maat
Een groot deel van alle elektronicaschakelingen is tegenwoordig gebaseerd op een microcontroller als centraal element. In de ontwerpfase van zo'n schakeling worstelt zowel de professional als de amateur vaak met de vraag: Welke controller moet ik gaan gebruiken? Er zijn immers duizenden typen op de markt beschikbaar. Door middel van dit artikel willen we een soort gids aanbieden die u door deze doolhof leidt.
Toen de auteur van dit artikel zich in microcontrollers begon te verdiepen, zo’n 25 jaar geleden, was het antwoord op een dergelijke vraag tamelijk eenvoudig. Er waren op dat gebied slechts twee à drie fabrikanten actief, die ieder niet meer dan twee of drie typen konden aanbieden. Deze vergelijken en bepalen welke het beste aan je eisen voldeed, was dus eenvoudig (in de tijdgeest van toen gezien kwam de keus neer op de minst slechte!).
Tegenwoordig worden we door tientallen fabrikanten overspoeld met een stortvloed aan typen, ontsproten uit verschillende families die bij dezelfde fabrikant elkaars concurrent zijn. Het is dus ondoenlijk om aan de gang te gaan met een directe vergelijking van de mogelijkheden van de verschillende controllers, want dit zou het nodig maken om duizenden datasheets te raadplegen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...