Over dit artikel

Ontwikkelen met 32 bits

ARM7-development kit van Keil

Ontwikkelen met 32 bits
De meeste ontwerpen in Elektuur maken gebruik van 8-bits controllers. Deze hebben meestal voldoende capaciteit om de klus te klaren. Toch zijn 8-bits controllers niet altijd krachtig genoeg. Dan wordt het tijd om eens te kijken naar een krachtigere variant. In deze recensie bekijken we een development-kit die is gebaseerd op een 16/32-bits controller.
In elektronische apparatuur wordt veelvuldig gebruik gemaakt van 8-bits controllers. De 16-bits typen hebben ondanks allerlei voorspellingen de 8-bits exemplaren toch niet verdrongen. De huidige generatie 32-bits controllers duikt daarentegen wel steeds vaker op in nieuwe elektronische apparatuur. Deze krachtige controllers bewijzen hun diensten in meer complexe apparatuur zoals DVD-spelers, camcorders, etc.
Meestal wordt in dit soort apparatuur ook nog gebruik gemaakt van een of ander besturingssysteem, waardoor de aan de controller gestelde eisen steeds hoger worden. Weliswaar zijn er besturingssystemen voor 8-bits processoren, maar deze zijn over het algemeen nogal beperkt qua geheugenbeheer en geheugenruimte.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...