Over dit artikel

PetInspect

16-bits draagbare computer voor huisdieren

PetInspect
Zorgt het dierenpension er voor dat uw kat het warm genoeg heeft als deze er een weekend logeert? Geeft de honden-uitlaatservice uw dier wel voldoende beweging? U betaalt er tenslotte voor! Als u wilt weten hoe het met uw huisdier gaat en hoe het door anderen wordt behandeld tijdens uw afwezigheid, dan kan dat met deze datalogger/transceiver voor dieren.
PetInspect is een geavanceerde combinatie van een datalogger en een draadloos communicatiesysteem, waarmee u kunt controleren hoe uw dier op de omgeving reageert en hoe het zich gedraagt als u niet in de buurt bent. PetInspect bestaat uit een 16-bits microcontroller met 256 Kbyte flash-geheugen en sensoren voor druk, temperatuur, beweging, licht en nadering. De digitale transceiver heeft een reikwijdte van ongeveer 30 m. Dit alles zit in een behuizing met een diameter van 28 mm, inclusief batterijen. Het apparaat is in feite zo klein en licht dat het zonder hinderlijk te zijn door een kat kan worden gedragen, zoals onze poes Elmo op de foto laat zien.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...