Over dit artikel

MSP430-programmer

-

Bij veel toepassingen is het handiger om de microcontroller pas te programmeren als deze op de print is gemonteerd. Dat geldt natuurlijk vooral voor processors in een SMD-behuizing. Bij de MSP430F11x1 van Texas Instruments gaat het programmeren heel gemakkelijk en snel, dankzij de gebruikte universele JTAG-aansluiting.
De Flash Emulation Kit is een mooie (en uiterst betaalbare) omgeving om programma's voor de MSP430 te ontwikkelen, te debuggen en aansluitend de microcontroller te programmeren. Vaak blijkt tijdens het testen van de nulserie dat nog een paar verbeteringen in de software nodig zijn. Dan is de mogelijkheid om de processor in circuit te herprogrammeren natuurlijk erg handig.
De JTAG-poort van de MSP430 wordt geactiveerd door de TEST-pen een hoog-niveau te geven. Via deze JTAG-interface kunnen dan het programmageheugen en het RAM-geheugen worden beschreven en gelezen. Bij een schakeling die via deze interface wordt geprogrammeerd, zal bij het toewijzen van de poorten goed moeten worden gelet op de dubbele functies van de hiervoor gebruikte pennen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...