Over dit artikel

Low-cost down-converter

-

De hier beschreven schakeling is vooral interessant voor ontwerpers die een goedkope oplossing zoeken voor een down-converter met een groot ingangspanningsbereik. Meestal worden bij dit soort schakelingen down-converters met geïntegreerde schakelelaars gebruikt. Maar door discrete elementen toe te passen kunnen de totaalkosten van een down-converter lager uitvallen, vooral als het om grotere aantallen gaat. De TL5001 is een vrij goedkope PWM-controller die voor dergelijke projecten heel geschikt is.
Het ingangsspanningsbereik voor de hier beschreven down-converter loopt van 8 tot 30 V en de uitgangsspanning bedraagt 5 V met een maximale uitgangsstroom van 1,5 A.
Na het inschakelen van de voedingsspanning activeert IC1 zijn PWM-uitgang en wordt spanningsdeler R1/R2 op massa-potentiaal gelegd. De stroom door de spanningsdeler bedraagt maximaal 25 mA. Dit is de waarde bij de maximale voedingsspanning (30 V), rekening houdend met de verzadigingsspanning van de driver-uitgang (2 V) en de totale weerstand van de spanningsdeler (1k1).
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...