Over dit artikel

Flash-slot voor PC's

Hackers een hak gezet

Flash-slot voor PC's
Dit systeem werd door de auteur ontworpen om schoolcomputers te beveiligen. Het gebruik van wachtwoorden was hierbij niet mogelijk en een gewoon slot hield niemand tegen. Er werd misbruik gemaakt van het Internet en er verdwenen steeds maar weer bestanden. De daders lagen altijd op het kerkhof of in hyperspace! Een stevig fysiek vandaalbestendig slot met totale controle was dringend nodig en zo ontstond het PC flash-slot!
Er zijn legio toepassingen voor het PC flash-slot. De auteur zelf bijvoorbeeld heeft het slot toegepast in het Internet-café van een vriend. Een software-bedrijfje heeft dit universele slot toegepast in combinatie met een OCX (OLE Control Extension) ingebouwd in hun software om eerlijk gebruik volgens de licentie af te kunnen dwingen. De auteur zelf tenslotte gebruikt dit slot op zijn PC voor wat meer gemoedsrust en om te voorkomen dat zijn kinderen 'per ongeluk' waardevolle broncode vermeubelen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
(alles SMD, 5%, behuizing 0805)
R1,R2 = 22 k
R3,R4,R5 = 1 k
Halfgeleiders:
D1 = 1N4148, SMD, behuizing 0805
D2 = zenerdiode 5,6 V/500 mW, SMD, MiniMelf behuizing
IC1 = PIC16F628A-I/SO, SO18-behuizing (geprogrammeerd, EPS 050107-41)
Diversen:
K1 = 9-polige sub-D-connector (female), rechte aansluitingen
9-polige sub-D-connector-behuizing
Reacties worden ingeladen...