Over dit artikel

R8C en zijn familie

16-bit-power voor iedereen

R8C en zijn familie
Vanaf december bieden wij in samenwerking met distributeur Glyn een klein, maar prima R8C-microcontrollerboard aan met uitgebreide software – en wel tegen een absolute knalprijs! Met het kleine printje kan men direct aan de slag. In deze aflevering presenteren we alvast de microcontroller.
Microcontrollers van het Japanse bedrijf Renesas hebben bijna ongemerkt een plaats op de Europese markt veroverd. Karakteristieke toepassingen zijn bijvoorbeeld sensoren voor auto’s, brandmelders, deuropeners, besturingen voor verwarming, meetapparatuur en stereo-installaties. Hoewel de 8051 en de AVR-familie goed bekend zijn bij Elektuur-lezers, zijn de M16C en de R8C voor menigeen nog vreemde woorden. Vooral de kleine R8C-controllers zijn voor toepassingen geschikt, waar eerder genoemde componenten tegen hun maximale grenzen aanlopen. En toch is hun toepassing heel eenvoudig. Het interne flash-geheugen kan via de seriële interface worden geprogrammeerd, zodat er geen speciaal programmeerapparaat nodig is. In veel gevallen kan men in de definitieve toepassing zelfs zonder kristal werken. Bovendien is de software voor het ontwikkelen van eigen toepassingen gratis te verkrijgen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...