Over dit artikel

16-bits power-module

Aan de slag met de R8C microcontroller-starterkit

16-bits power-module
In het eerste artikel hebben we de R8C microcontroller van Renesas geïntroduceerd. In dit tweede deel gaan we er mee aan de slag en iedere lezer kan hierbij zelf mee experimenteren. In samenwerking met Renesas-distributeur Glyn kan Elektuur zijn lezers namelijk een microcontroller-starterkit aanbieden voor een zeer lage prijs.
Er spreken drie belangrijke argumenten voor de R8C/Tiny-familie:
1. Men krijgt 16-bits rekenkracht voor een lage prijs.
2. Er is een gratis en toch zeer krachtige C-compiler voor deze familie beschikbaar.
3. Men heeft geen programmeerapparaat nodig, dit kan gewoon via de RS232-poort gebeuren.

De hardware
Het speciaal voor deze artikelenreeks ontworpen basisprintje bevat al alle SMD’s en het kristal, u hoeft alleen zelf nog twee pinheaders te solderen. Zo krijgt u een complete processor-module in de vorm van een 32-polig DIL-IC. Op de print is nog plaats voor een 14-polige boxheader, die voorlopig niet bezet hoeft te worden omdat hij alleen voor de debugger E8 noodzakelijk is.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...