Burkhard Kainka
Over dit artikel

Programmeren met de R8C/13

De R8C/13-hardware voor eigen toepassingen inzetten

Programmeren met de R8C/13
Na het vorige artikel "Experimenteer-board voor R8C/13" beschrijven we in deze aflevering van de R8C-serie hoe men de hardware voor eigen programma’s gebruikt. Het LCD, de A/D-omzetter en de seriële poort zijn hierbij de gezichtsbepalende componenten.
In dit artikel laten we zien hoe men vanuit C de periferie op het experimenteer-board voor de R8C/13-module aansturen kan. Opdat ook lezers met minder ervaring succesvol met de controller kunnen werken, is alles hier bewust eenvoudig gehouden. Dat heeft tot gevolg dat we in de programma's zo nu en dan de regels voor een goede C-programmeerstijl overtreden. Zo zijn in het voor dit artikel geschreven programma bijvoorbeeld alle geïntroduceerde functies in een gemeenschappelijke C-brontekst gezet. De afzonderlijke testen zijn in de code als commentaar opgenomen, waardoor men ze gemakkelijk opnieuw kan activeren.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...