Burkhard Kainka
Over dit artikel

Een scoop met de R8C/13

PC-versie en standalone-toepassing

Een scoop met de R8C/13
In de vorige afleveringen stond nog de uitleg van de belangrijkste basisfuncties voor de R8C/13 op de voorgrond. Nu gaan we enkele echte toepassingen behandelen! Onderwerp is een kleine oscilloscoop in twee versies: een versie voor de PC en een als zelfstandig project met een grafisch display.
Een echte PC-scoop haalt vaak sample-rates van meer dan 20 MHz, meestal met een resolutie van 8 bits. Eenvoudige toepassingen met de PC-geluidskaart bereiken bijvoorbeeld maar 48 kHz. De geluidskaart kan echter geen gelijkspanningssignalen verwerken. Een microcontroller met A/D-omzetter biedt uitkomst.
De R8C/13 moet voor deze toepassing metingen zo snel mogelijk uitvoeren, de meetresultaten in het tussengeheugen (RAM) opslaan en met hoge snelheid naar de PC overzenden. In het belang van een korte omzettijd wordt de A/D-omzetter in 8-bit-modus gebruikt.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...