Over dit artikel

Elektronische stempel

Printen zonder printer

Elektronische stempel
Deze keer duiken we met de workshop wat meer de ‘niet zo zeer nuttige, maar wel grappige’ schakelingetjes in. Met de hier gepresenteerde schakeling kan men bijvoorbeeld in water schrijven, zij het dat de tekst slechts korte tijd blijft staan voordat hij verwatert. Maar ook whiteboards of andere vaste oppervlakken zoals briefpapier zijn te bewerken.
Een van de leuke dingen van elektronica als hobby is dat hetgene dat je maakt niet noodzakelijk nuttig hoeft te zijn. Zolang je je er maar mee vermaakt is het prima. Het huidige project is dan ook uit deze mentaliteit voortgekomen. De auteur was druk bezig nutteloze uitspraken op het whiteboard van een flatgenoot te zetten en merkte op dat zijn handschrift nauwelijks leesbaar was. Het schrijven zelf ging bovendien ook nog eens erg traag. Uit het idee dat de bezigheid van het vandaliseren van andermans whiteboards sneller moest kunnen, is het idee van de elektronische stempel ontstaan. De functie van de viltstift wordt in de elektronische stempel overgenomen door een inkjet-cartridge.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Extra info / Update
Aansluitingen printer-cartridge
In dit artikel over het gebruiken van een printer-cartridge als zelfstandige 'handschrijver' is helaas is mis gegaan in figuur 1 die de aansluitgegevens van de printkop toont. U kunt de juiste versie hiernaast downloaden (065116-update.pdf).
Reacties worden ingeladen...