Over dit artikel

Tandenpoetswekker

-

Tandenpoetswekker
Op zijn laatst sinds Einstein weten we dat tijd een relatief begrip is. En dat geldt natuurlijk in versterkte mate voor kinderen. Voor hen lijkt het verrichten van minder favoriete activiteiten, zoals poetsen van de tanden, soms wel een eeuwigheid te duren. Maar om de kinderen toch zover te krijgen de door de tandarts aanbevolen drie minuten te poetsen, kunnen vindingrijke ouders tegenwoordig teruggrijpen op de mogelijkheden van de elektronica. En als we hiermee het jonge nageslacht ook nog eens kunnen interesseren voor dit mooie vakgebied, dan slaan we twee vliegen in een klap!
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 9 x 1 k SIL-weerstand-array
Condensatoren:
C1,C2 = 22 p
C3 = 100 n
C4,C5 = 10 µ/ 63 V radiaal
Halfgeleiders:
D1 = low-current LED groen, 5 mm
D2…D6 = low-current LED geel, 5 mm
D7,D6 = low-current LED rood, 5 mm
D9 = LED blauw, 5mm
D10 = 1N4001
IC1 = AT90S2313-10PC (geprogrammeerd, EPS 050146-41)
IC2 = 7805
Diversen:
X1 = kristal 4 MHz
Kastje Bopla BOS 503
1 draadbrug
Reacties worden ingeladen...