Over dit artikel

USB-zekering

-

USB-zekering
Er zijn tegenwoordig heel wat overbodige en onzinnige apparaten met een USB-aansluiting, zoals bijvoorbeeld een koffiewarmer die zijn voeding betrekt uit de USB-interface. De lol is er pas af als de USB-controller op het moederbord overbelast raakt en kapot gaat. Maar ook bijvoorbeeld bij het testen van een zelfgebouwde microcontroller-schakeling aangesloten op een USB-poort loopt men altijd het risico door een fout de interface te overbelasten. Om schade aan het moederbord van de computer te voorkomen moet de USB-voeding voorzien worden van een speciale zekering.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Weerstanden:
R1 = 5k6 (SMD 1206)
R2 = 1k5 (SMD 1206)
P1 = 10 k instelpotmeter
Condensatoren:
C1 = 1 µ (SMD 1206)
C2 = 4µ7/10 V (tantaal)
C3 = 220 n (SMD 1206)
Halfgeleiders:
D1 = low-current LED
IC1 = MAX1562ESA
Reacties worden ingeladen...