Elektor Team
Over dit artikel

Programmeerbare lichtshow

Zelfbouw laserprojector

Programmeerbare lichtshow
Onder casemodders is het monteren van een extra LCD-tje in de computerkast inmiddels vrij gewoon. Op zo’n schermpje kun je allerlei nuttige informatie aflezen zonder daarvoor de pc-monitor te gebruiken. Erg bijzonder is dat echter niet meer en als case-modder moet je toch wel iets anders bedenken om op te vallen. Deze eenvoudige laserprojector trekt beslist de aandacht.
Het door casemodders vaak in de pc-kast ingebouwde LCD-tje heeft behalve de voordelen (zoals het direct kunnen uitlezen van bepaalde informatie) ook wel nadelen. Je moet steeds naar de computerkast kijken om de informatie te kunnen zien. En die kast staat vaak niet direct naast de monitor, maar eerder onder het bureau. Lastig dus. Je zou het LCD-schermpje ook in een kastje kunnen plaatsen en via een kabel met de pc verbinden. Dan kun je het op het bureau zetten. Hoewel de in dit artikel beschreven oplossing misschien ook niet ideaal is, is het wel een leuk alternatief voor zo’n display: een zelfbouw laserprojector.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Extra info / Update

Forumgebruiker Insd34th heeft een aantal correcties voorgesteld. Allereerst moeten de aansluitingen van pen 2 en 3 van de microcontroller verwisseld worden. Bij het programmeren moet de high fuse ´0x9f´ zijn en de low fuse ´0xcf´ (deze 2 fuses zijn in hexadecimale code, in principe komt het er op neer dat je de "CKDIV8" uitschakelt en de "SELECT START-UP TIME" inschakelt, de rest blijft hetzelfde).

In plaats van het programma waar de auteur naar verwijst, kan het programma 065118-11b.zip gebruikt worden (eigenlijk is het enige verschil tussen het originele en het door Insd34th voorgestelde programma dat de font8x8r.inc-file veranderd is).

Reacties worden ingeladen...