Over dit artikel

Een prototype ontwikkelen

Van idee tot werkende schakeling

Een prototype ontwikkelen
Bij het ontwikkelen van een grotere elektronicaschakeling zijn niet alleen de nodige elektronicakennis en -ervaring noodzakelijk, maar het is ook een kwestie van vooruit kijken en goed plannen. Ontwerper Gert Baars beschrijft hier het ontwerptraject van zijn kortegolf-ontvanger die in deze uitgave wordt voorgesteld.
Er komt vaak heel wat bij kijken om van een eerste idee tot een werkend prototype te komen. Bij bedrijven die prototypes ontwikkelen, worden vaak meerdere ontwerpers tegelijkertijd ingezet. Op die manier kan elke afzonderlijke persoon zijn eigen specialisme uitvoeren, zoals het bedenken van een concept, het samenstellen van de specificaties, hardware-ontwikkeling, software-ontwikkeling, meten en testen en noem maar op. Dit werkt meestal effectief en ook snel genoeg om een deadline te halen.
Een zelfstandige ontwikkelaar of hobbyist die in zijn eentje een prototype ontwikkelt, staat dus het een en ander te wachten. Toch is het, zonder het overzicht te verliezen, mogelijk om een project tot een goed einde te brengen door de benodigde tijd zorgvuldig in te delen en in logische volgorde de afzonderlijke taken uit te voeren.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...