Over dit artikel

Alfanumski

Nog moeilijker dan de Alfadoku

Er zijn veel trouwe puzzelaars die elke maand weer reikhalzend uitkijken naar een nieuwe Hexadoku. In dit zomer-dubbelnummer geven we ze een nieuwe uitdaging die hun puzzelervaring en geduld behoorlijk op de proef zal stellen: de Alfanumski met een grootte van maar liefst 36 x 36 velden!

De instructies voor deze puzzel zijn eigenlijk net zo eenvoudig als bij de maandelijkse Hexadoku's (9x9) en de Alfadoku (25x25) uit de Halfgeleidergids van 2006, alleen is het aantal in te vullen velden nu nog groter: 36x36. De Alfanumski werkt namelijk met alle letters van het alfabet (A t/m Z) en de cijfers 0 tm 9, wat in totaal dus 36 karakters oplevert.

Het diagram van 36 x 36 hokjes moet zodanig worden ingevuld dat alle letters van A t/m Z en alle cijfers van 0 tm 9 precies eenmaal voorkomen in elke rij, in elke kolom en in elk vak van 6 x 6 hokjes (gemarkeerd door de dikkere zwarte lijnen). Een aantal cijfers en letters is in de puzzel al aangegeven en deze bepalen de uitgangssituatie voor de puzzel.

Onder de inzenders met de goede op

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...