Over dit artikel

Tilt-gamepad

Gamepad-upgrade met versnellingssensor

Tilt-gamepad

Gevoelsmatige spelbesturingen zijn sinds Nintendo’s Wii en Sony’s PS3 de nieuwe hype onder gamers. Miljoenen spelers zijn enthousiast over de mogelijkheid van directe interactie met behulp van de game-controller van de Nintendo Wii en van de gamepadvan de nieuwe Playstation 3 met zijn tilt-functie. Voor de pc-gamer bestaat er echter nog niets vergelijkbaars. Met de in dit project geïntroduceerde tilt-gamepad kan ook de pc-speler interactief spellen met intuïtieve besturing beleven. De tilt-gamepad is speciaal geschikt voor vaar-, vlieg- en adventure-spellen.

De tilt-gamepad is een hellingsgevoelige gamepad. Op richtingsknoppen drukken is daarbij overbodig. De gamepad kantelen is voor de besturing van het spelobject voldoende. Als sensor voor de analyse van de kantelende beweging wordt een versnellingssensor toegepast.

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list

Condensatoren:

C1...C3 = 100 n

C4,C5 = 22 p

Halfgeleiders:

IC1 = Atmega8-16PI, geprogrammeerd, EPS 070233-41*

IC2 = ADXL322

Diversen:

K1 = 6-polige SIL penheader

X1 = 4-MHz-kristal

Reacties worden ingeladen...