Over dit artikel

Kunststof in plaats van silicium

‘Smart Plastics’ – Elektronica van de toekomst?

Kunststof in plaats van silicium

In de elektrotechnische productietechniek dient zich een revolutie aan: geleidende kunststoffen in plaats van uit silicium en metaal vervaardigde componenten. Wat zijn de redenen? Welke mogelijkheden biedt deze techniek? Wat gaat dat kosten? Elektor geeft een overzicht.

Wat beweegt de industrie grote bedragen te investeren in de ontwikkeling van een volslagen nieuwe technologie? De conventionele manier van opbouwen van elektronische schakelingen is toch uiterst betrouwbaar gebleken? In enkele tientallen jaren heeft de conventionele elektronica een ongekende evolutie doorgemaakt en die kan toch niet in een keer achterhaald zijn?

Om maar meteen het antwoord te geven, het zijn de kosten. De prijs van uit printplaten, halfgeleiderchips en passieve componenten opgebouwde schakelingen kan men nu eenmaal niet willekeurig verlagen. En dus blijven de toepassingen van de elektronica beperkt. Er zijn nog tal van andere toepassingsmogelijkheden maar daarvoor zouden de productiekosten met orden van grootte moeten dalen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...