Over dit artikel

USB/RS232-adapter

USB/RS232-adapter

In het juninummer van Elektor hebben we een USB-TTL-interface-kabel voorgesteld die heel handig is om microcontrollerprojecten en eigen schakelingen op een eenvoudige manier met de computer te kunnen verbinden. Het bijzondere van deze interface-kabel is het feit dat ze aan het uiteinde met TTL-signalen werkt, zodat koppeling met een microcontroller e.d. heel gemakkelijk gaat. Met behulp van de hier beschreven kleine uitbreidingsschakeling kan de USB-TTL-interface-kabel ook prima worden ingezet als USB/RS232-converter voor het aansluiten van 'oudere' randapparaten op een moderne pc die uitsluitend nog van USB-poorten is voorzien.

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Component list
Condensatoren:
C1...C5 = 100 n/25 V (SMD1206)

Halfgeleiders:
IC1 = MAX3232CSE (of ESE)

Diversen:
K1 = 6-polige haakse persconnector, male
K2 = 9-pens sub-D-connnector, male, voor kabelaansluiting
interfacekabel TTL-232R-5.0V van FTDI, Elektor-bestelnr. 080213-71
stukje krimpkous met een grote diameter
Reacties worden ingeladen...