Over dit artikel

Capacitieve detectie voor waterkoeler

Geen gebonk meer op de frisdrankautomaat

Capacitieve detectie voor waterkoeler
In dit artikel wordt niet alleen beschreven hoe apparaten betrouwbaarder kunnen werken dankzij capacitieve detectie, maar ook hoe de controller die de capacitieve detectie verzorgt nog meer functies kan uitvoeren, met meerwaarde voor klanten en lagere onderhoudskosten. Om dit allemaal zelf in de praktijk uit te proberen, biedt Elektor twee CapSense-evaluatiekits aan.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Extra info / Update
Lezersaanbieding: Ontwikkelkits CapSense Touch
Sensing Buttons en CapSense Touch-Sensing Sliders

Dankzij een speciale overeenkomst met Cypress kan Elektor haar lezers twee CapSense Express-ontwikkelkits voor beginners aanbieden, waarmee zij op een snelle manier kunnen kennismaken met de capacitieve detectietechnologie. U kunt voor een speciale prijs een of beide kits kopen in het gedeelte Kits & Modules van de Elektor-shop of natuurlijk door te bellen met onze bestelafdeling.

 

CY3218-CAPEXP1 evaluatiekit (Elektor-shop nr. 080875-91)
Deze kit is bedoeld om meer te leren over aanraaktoetsen. Het PsoC-IC dat op dit evaluatiebord zit, heeft 10 I/O-aansluitingen voor knoppen, LED’s en algemene I/O-apparaten. De kit bevat het CY3218-CAPEXP1 evaluatiebord, een oprolbare USB-minikabel (A naar mini B), een PSoC CY3240-I2 bridgeboard
en een AA-batterij. De kit bevat ook een CD met daarop PSoC programmer, .NET Framework 2.0, PSoC Express 3, CapSense Express Extension Pack en de CapSense Express-documentatie.

 

CY3218-CAPEXP2 evaluatiekit (Elektor-shop nr. 080875-92)
Met deze kit kunt u meer leren over het gebruik van capacitieve schuifregelaars in elektronische apparatuur. De inhoud van deze kit is gelijk aan die van CY3218-CAPEXP2, alleen bevat deze een CY3218-CAPEXP2 evaluatiebord.

 

Beide kits zijn uiterst leerzaam voor iedereen die wil afrekenen met de zwakke punten en uitval van mechanische schakelaars en schuifregelaars, vooral als deze worden toegepast in veelgebruikte apparatuur waar dikwijls niet al te zachtzinnig mee wordt omgegaan.


De handleidingen bij de kits concentreren zich niet alleen op het werken met de evaluatieborden ‘sec’, maar behandelen ook het ontwikkelen van uw eigen capacitieve detectietoepassingen, waarbij
hardware en software worden gecombineerd. Met deze kaarten zult u veel plezier beleven aan het ontdekken van de mogelijkheden van PSoC, het programmeren, compileren, debuggen, configureren van besturingsprogramma’s en het aanpassen van de voorbeelden aan uw eigen wensen. Het kleine CY3240-I2 bridge-board is ook handig in combinatie met andere Cypress PSoC-producten. Als er ooit een mogelijkheid was om voor een redelijke prijs meer te weten te komen over PSoC en capacitieve detectie, dan is het nu wel!

Reacties worden ingeladen...