Elektor Team
Over dit artikel

137 jaar solid-state elektronica

Retro-tronica

137 jaar solid-state elektronica

Het zal u misschien verbazen te horen dat solid-state elektronica al in 1874 werd uitgevonden door Ferdinand Braun die een solid-state puntcontact-gelijkrichter beschreef op basis van loodsulfide. Maar de hoofdprijs voor het starten van de siliciumrevolutie gaat naar Greenleaf Pickard uit Amesbury, Massachusetts. Hij ontdekte dat je met het puntcontact tussen een dunne metalen draad (de zogenaamde ‘snorhaar’) en het oppervlak van zekere kristallijne materialen (met name silicium) hoogfrequente wisselstromen kon gelijkrichten en demoduleren, zoals radiogolven in een ontvangstantenne.

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Reacties worden ingeladen...