Elektor Team
Over dit artikel

Elektor 50 jaar!

Een tijdreis door 50 jaar elektronica en Elektor/Elektuur

Elektor 50 jaar!

Ik (Wisse Hettinga) dacht eerst een typisch ‘wat-is-de-wereld-toch-snelveranderd’ verhaaltje te schrijven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Elektor-uitgeverij; hoe goed we wel niet zijn en waar Elektor, Circuit Cellar en AudioXpress allemaal worden uitgegeven en...

Mag ik dat allemaal eens overslaan en u direct meenemen naar de realiteit van vandaag?

Vorige week heb ik een ‘dorkbot’ bezocht – een bijeenkomst van nerds en andere vormen van leven die enthousiast zijn over het gebruik van elektronica. Er was een demonstratie over het meten van radioactieve straling, het ontwikkelen van een nieuwe hoofdkaart voor een laser-cutter, iemand die buitenboordmotoren maakt van afgedankte accuboormachines, 3Dprinters... Het was allemaal zeer vermakelijk en zwaar interessant, maar het meest belangrijke dat me is bijgebleven van die avond is het enthousiasme.

Voor wie het te snel ging zal ik het woord nog een keer herhalen: ‘enthousiasme’.

Want we kunnen nog zoveel plannen maken voor nog eens 50 jaar Elektor, voor de vele duizenden lezers die we hebben, voor bouwprojecten, webinars en noem maar op, maar zonder enthousiasme wordt het drie maal niets, saai en voorspelbaar. Dus, enthousiasme is het toverwoord en dat geldt voor iedereen binnen Elektor en daarbuiten. Binnenkort komt Elektor met nieuwe initiatieven die hopelijk grote groepen enthousiast gaan maken over het werken met elektronica. Voor iedereen die ons legaal on-line leest: Blijf lezen, het wordt interessant. Wie ons illegaal leest: Blijf lezen, hopelijk word je zo enthousiast dat je vanzelf iets van waarde terug gaat geven.

Voor iedereen, van nerd tot professional: Veel plezier met onze projecten, websites, boeken, bouwprojecten, workshops en evenementen. Ik hoop dat iedereen intekent voor de volgende 50 jaar!

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Reacties worden ingeladen...