Over dit artikel

De RL78 Green Energy Challenge is begonnen

Verbeter onze leefomgeving

De RL78 Green Energy Challenge is begonnen

Ideeën over groene energie beïnvloeden in snel tempo onze toekomst. Hoe denkt u daarover? U krijgt de mogelijkheid om uw groene-energie-ontwerp te presenteren en zo bij te dragen aan een toekomst die veelbelovend, schoon en gezond is.

 

Groene energie is een onderdeel van ons dagelijkse leven geworden. Maar wat stelt dat nu eigenlijk voor? Als u deze vraag aan enkele mensen stelt, krijgt u gegarandeerd verschillende antwoorden. Sommigen zullen zeggen dat het een positieve invloed heeft op onze energiesystemen en -voorraden, en het gebruik ervan. Anderen zullen zeggen dat het te maken heeft met de ontwikkeling en verspreiding van technologieën op het gebied van alternatieve energie, gebaseerd op wind, zon en aardwarmte. Of het kan gaan over compleet nieuwe denkbeelden zoals energy-harvesting en extreem zuinige energieopwekking uit HF-signalen, uit restwarmte of door piëzomechanische systemen. Nog weer anderen zullen zeggen dat het gaat over het ontwerpen van intelligente systemen voor besturing, bewaking en het verzamelen en verwerken van data, met als doel een beter gebruik van energie en hulpbronnen ongeacht de technologie.

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Extra info / Update

Rob Dautel, Senior Manager Ecosystemen bij Renesas Electronics America, heeft meer dan 24 jaar ervaring in het ontwerpen van hardware, software en ASIC’s. Hij is expert op het gebied van digitale audio, industriële besturingen en ontwikkel-tools. Hij ‘spreekt’ 22 verschillende programmeertalen.

Reacties worden ingeladen...