Over dit artikel

Elektronische zekering met MOSFET

Elektronische zekering met MOSFET

Om een voeding bij overbelasting snel te kunnen uitschakelen moeten we de stroom door de belasting meten. Dit kan worden gedaan door het spanningsverschil tussen de aansluitingen van een shuntweerstand te meten of door een Hall-effect-stroomsensor te gebruiken. Deze tweede oplossing klinkt interessant, maar de prijs van zo’n sensor is nog tamelijk hoog en deze is niet eenvoudig in het gebruik. De eerste oplossing heeft als nadeel dat er een spanningsval over de shunt optreedt. Hier worden deze twee methoden gecombineerd door een P-kanaal-MOSFET als schakelaar en als shunt te gebruiken. Daarbij dient de drain/source-weerstand van de MOSFET als shunt.

Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Reacties worden ingeladen...